top of page

WAAROM WACHTEN GOED IS VOOR DE MENS


Bekend Bedrock Magazine plaatste een van mijn artikelen. Hierin vertel ik hoe we écht wachten zijn verleerd en leg ik uit waarom wachten juist essentieel is voor de mens. Je lees een gedeelte van het artikel ook hier. 

Weet je nog? Dat je had te wachten op een reactie op je liefdesbrief toen er nog geen internet was? Een nummertje trok bij het postkantoor en achteraan moest aansluiten? Dat je het heel gewoon vond om soms 2 maanden op een pakket te wachten?

Dit soort wachten is nu ondenkbaar. We zijn gewend aan snelle resultaten en reacties. En lijken we verslaafd geraakt aan het opvullen van onze wachttijd.


Wie wacht heeft tijd tot zijn beschikking. Tot voor kort hadden (nee máákten) wij geen tijd meer om te wachten. Agenda’s waren volgepropt met werk, sporten, afspraakjes en weekendjes weg. Op vakanties hoefde niet eens gewacht te worden, want voordat je er erg in had zat je al met je bibs in het vliegtuig.


DE COMEBACK VAN HET WACHTEN

Door de uitbraak van corona lijkt het wachten haar ware comeback te maken. Agenda’s zijn leeg/leger en reistijden zijn beperkter door het thuiswerken. Er is ineens tijd. Tijd om met zijn allen te wachten voor de deur van de supermarkt. Een praatje te maken met de buurman. Tijd om te knutselen aan je motor en te koken uit je favoriete kookboek.


Wachten is een moment van bezinning. Het is dan ook niet heel gek dat talloze mensen in deze tijd tot (waardevolle) inzichten komen. Er is tijd om ook meer bij onze eigen aard stil te staan.

Wachten wordt minder plezierig wanneer dit te lang duurt en geen eindtijd kent. Dit verklaart waarom postbezorgers altijd zo precies mogelijk de bezorgdatum bij een bestelling aangeven. Te lang wachten gaat gepaard met grote onzekerheid en mogelijk ook angsten.Denk aan het wachten op een examenuitslag of de uitslag op een onderzoek in het ziekenhuis.


Waarom is (lang) wachten dan toch goed voor de mens?


[...]


Even wachten.. je leest de rest van het artikel hier!


 


35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page