top of page
OVER MIJ

Het gevoel van anders zijn dan de rest. Van kleins af aan draag ik het met mij mee. Toen voelde het vooral heel erg alleen. Nu voelt het als mijn grootste goed. Onder anders-zijn, versta ik niet beter of mooier en je daarmee afzonderlijk zien van de rest. Anders-zijn is voor mij de manier waarop je de wereld inkijkt en hoe je uiting geeft aan wat je zintuigelijk waarneemt. 

 

In mij schuilt er een sterke eigen wil. ‘Zelluf doen’ waren zo ongeveer mijn eerste woordjes en haast niemand uit mijn omgeving keek op als ik dingen weer op mijn eigen manier aanpakte. Hoe een uitdaging het vaak ook was (en nog altijd is) ben ik altijd trouw gebleven aan wat ik vanbinnen voelde en dit ook zo uitte.

 

Coaching en schrijven zijn twee grote passies waarmee ik mijn gevoelens vertaal naar de buitenwereld. Ik voel mij een rijk mens dat mijn woordenboek steeds dikker wordt. Woorden zijn voor mij een soort kompas die richting geven aan een eigen wil. Coaching en schrijven zijn dan ook voor mij dé handvatten om dicht bij mijn eigen kern te blijven.

MIJN GROOTSTE INSPIRATIEBRON IS DE MENS ZELF

Ik kan eindeloos om mij heen kijken hoe wij ons gedragen. De vele (wereld)reizen die ik heb gemaakt en het wonen in het buitenland, verbreedde mijn blikveld nog meer. En alle (onverwachte) ontmoetingen met mijn medemens, maakte van mij een nóg bewuster mens. Zonder elkaar kan het leven in mijn ogen namelijk niet in perspectief worden geplaatst.

 

Maar.. mijn meest leerzame momenten waren de momenten dat ik helemaal geen woorden had voor wat ik voelde en wat ik zelf nu wilde. Dat ik weer terug kwam na de zoveelste lange reis, verhuisde of wisselde van baan, een relatie uitging óf juist aanging, een dierbaar iemand die overleed en ga zo maar door.

 

Juist de tijd en de weg naar het vinden van mijn eigen woorden, maakte dat ik met veel geduld mijn eigen kern weer bewust moest aankijken. Als coach en schrijver begeleid en inspireer ik daarom met veel liefde de ander deze eigenheid weer te vinden en te leren vertrouwen op het eigen kompas.

Naast mijn eigen coaching praktijk ben ik tevens werkzaam als werkcoach bij UWV.

MIJN NAAM

Het uitleggen van de betekenis achter mijn naam brengt mij altijd terug naar mijn eigen oorsprong. Mijn naam is afgeleid van de namen Xantos (Grieks voor blond) en Santoucha (een naam die veel in Suriname voorkomt). Ikzelf herleid zelf graag mijn naam naar Santosha dat in het Sanskrit voor tevredenheid staat.

Struikel je over mijn naam en weet je niet goed hoe je het moet uitspreken?

Probeer dan eens: Ksan-toe-sjha!

GOED OM TE WETEN!

Ik ben opgeleid coach practitioner aan het Europees Instituut De Baak. Met mijn diploma word ik erkend als gecertificeerd coach. Helaas is coaching (nog) geen beschermd beroep, maar met deze registratie heb ik mij te houden aan beroepscodes van de landelijke beroepsvereniging NOBCO. Zie ook mijn privacy verklaring voor de richtlijnen die ik hanteer bij een samenwerking.

bottom of page