top of page
DE KERN

Alles om ons heen is terug te leiden naar een oorsprong. De druppel die valt in het water. Een zaadje dat ontkiemt. De vaste kern van de aarde. En vice versa. Met de tijd die verstrijkt, groeit deze oorsprong uit tot iets dat we nú kennen. Ontleden we dit, dan ontdekken we de lagen van dit groeiproces. De ringen in een boomstam vertellen ons hoe oud de boom is en de kringen in het water wanneer de druppel in de plas viel.

 

Zo werkt het ook bij jou als mens. Vanaf het moment dat je voor het eerst jouw ogen blootstelt aan het bestaan, worden er laagjes gevormd om jouw eigen kern. Lagen die je vanaf de geboorte beschermen, zoals de liefde die je krijgt van een (groot)ouder. Lagen die aan je worden geplakt, zoals onderdeel uitmaken van een cultuur of maatschappij. En lagen die je jezelf eigen maakt en jouw werkelijke ik maskeren uit zelfbescherming, zoals bij een verantwoordelijke functie in het bedrijfsleven.

HOE DICHTER BIJ HUIS JE KOMT, 

HOE BETER JE DE WEG WEET

In de loop van het leven stapelen zich talloze lagen om jouw kern. Niet alle lagen  zijn even gewenst. Vraag jezelf maar eens af:

 

Welke lagen horen ècht bij mij?

Welke lagen helpen mij?

Welke lagen staan mij in de weg?

 

Bewust stilstaan bij deze vragen, helpt je om dicht bij jezelf te blijven in plaats van daar steeds verder van te verwijderen.

VANUIT EEN BEWUSTE IK, BEWUSTE KEUZES MAKEN

De coaching is uitermate geschikt als je verlangt meer stil te staan bij wie jij bent en wat je zelf graag wilt. Of dit nu om je privé, werk, relatie, vriendschap of andere te maken keuzes gaat: ieder vraagstuk is in de sessies welkom. 

De groep waar ik mij als coach specifiek op richt zijn jongvolwassenen (lees: twintigers en dertigers). Benieuwd naar hun verhaal en coaching ervaring? Klik dan op de link hieronder!

bottom of page